με την υπογραφή του Γιάννη Κολλάτου

Όταν ο Βαγγέλης Μπούτας ανέβασε στην καρότσα τον Τσίπρα!

26.01.2016 | 20:28
Αγροτικά Νέα
Όταν ο Βαγγέλης Μπούτας ανέβασε στην καρότσα τον Τσίπρα!

Για κύκλους ανωμαλίας που επιδιώκουν να δημιουργήσουν βίαιο κλίμα αντιπαράθεσης στην κοινωνία και οι οποίοι έχουν παρεισφρύσει και μέσα στις τάξεις των αγροτών, κάνουν λόγο κυβερνητικά τσελέχη, με αφορμή τους προπηλακισμούς βουλευτών και υπουργών το τελευταίο διάστημα. ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης κ. πετρόπουλος μιλώντας χθες στον "Ενικό" δεν δίστασε να τους κατανομάσει ως ακροδεξιούς, έχοντας όπως είπε στη διάθεσή του ποιοί ήταν εκείνοι που εμπόδισαν το διάλογο στην Κομοτηνή με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.

 Η αλήθεια είνια πως παρόμοιες συμπεριφορές με μονωμένα περιστατικά έχουμε και στα μπλόκα της Θεσσαλίας, ωστόσο, επειδή στην περιοχή μας τοι  αγροτικό κίνημα είνια οργανωμένο και έμπειρο, τους απομονώνει. Κάποιος στο μπλόκο της Νίκαιας που δήλωνε αγρότης από τα Τρίκαλα, επιχείρησε προχθές να την "πέσει" στο Νίκο Παπαδόπουλο (όχι ο αγρότης από τον Παλαμά που το video με το φραστικό επεισόδιο έγινε viral).



 Μάλιστα είχε και κάμερα μαζί του που κατέγραφε τη συνομιλία του με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σημειωτέον έχει πάει το τρακτέρ του στον κόμβο της Νίκαιας, με το γιό του τον Αβραάμ που είναι πέρα από αγρότης και προπονητής του μπάσκετ της ΑΕΛ.

 Τον αντιλήφθηκαν όμως οι αγρότες και με επικεφαλής το Βαγγέλη Μπούτα αλλά και το Γιάννη Ζαχαριά και το Ρίζο Μαρούδα, όταν τον ρώτησαν αν έχει φέρει το τρακτέρ στο μπλόκο και η απάντηση ήταν αρνητική, του ζήτησαν με επιτακτικό τρόπο να αποχωρήσει...

 Σε γενικές γραμμές θα λέγαμε ότι τόσο το μπλόκο της Νίκαιας , που είναι και το πιο μεγάλο, με πάνω από 2200 τρακτέρ,  οσο και σε  εκείνα των Τεμπών και των Μικροθηβών είναι οργανωμένα και υπάρχουν οι "μπαρουτοκαπνισμένο" αγρότες από μπλόκα, που γνωρίζουν πως να χειρίζονται καταστάσεις έντασης.



 Αυτό είνια που φαίνεται να ανησυχεί περισότερο την κυβέρνηση, καθώς βλέπει απέναντί της, αγρότες συνειδητοποιημένους, με πολιτικό λόγο, νέα παιδιά μορφωμένα, τα οποία δεν μπορείς πλέον να ξεγελάσεις όπως στο παρελθόν με "καθρεφτάκια" και χαϊμαλιά. Ζητούν την αντιπαράθεση με κυβερνητικά στελέχη , γιατί γνωρίζουν ότι έχουν δίκιο και ότι οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους...




 Και το κυριότερο είνια αποφασισμένοι να μείνουν για πολλές μέρες ή και εβδομάδες αν χρειαστεί, παρά το τσουχτερό κρύο.Ααν κρίνουμε από την οργάνωση στον κόμβο της Νίκαιας όπου βρίσκεται η μεγάλη πλειοψηφία των τρακτέρ της Λάρισας και των Φαρσάλων, αλλά ο κύριος όγκος είναι από την Καρδίτσα που απέχει 60 έως 100 χιλιόμετρα από τον κόμβο, τότε καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτο-οργανωση. βαδίζουν στα χνάρια του θρυλικού κόμβου της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ κια γνωρίζουν πως όσο περνούν οι μέρες τόσο θα κάμπτεται η αδιαλλαξία της κυβέρνησης. ¨εχουν στήσει αντίσκηνα, κάθε χωριό και κάθε αγροτικός σύλλογος, ενώ τα βράδια δεν φεύγουν από τα τρακτέρ, δίνουν ζωντανό παρόν και ξενυχτούν με πρόχειρες θερμάστρες.
Όταν ο Βαγγέλης Μπούτας ανέβασε στην καρότσα τον Τσίπρα!



 Το βλέπεις στα μάτια τους ότι είναι αποφασισμένοι, να μη φύγουν αν δεν δικαιωθεί ο αγώνας τους...

Γ.Κ.


Όταν ο Βαγγέλης Μπούτας ανέβασε στην καρότσα τον Τσίπρα!

Δείτε επίσης:
 ^