Ποστάρεις άρα... πληρώνεσαι. Το facebook σκεφτεται να σε πληρώνει για τα post σου!

26.04.2016 | 15:00
Πολιτική
Ποστάρεις άρα... πληρώνεσαι. Το facebook σκεφτεται να σε πληρώνει για τα post σου!

Πλησιάζει η ώρα που τα "αστέρια του Facebook" θα βγάζουν εκατομμύρια όπως αυτοί του Youtube;

Μια έρευνα στη διάσημη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης έχει υπαινιχθεί ότι το Facebook θα μπορούσε να βρει τον τρόπο να πληρώνει τους Verified (επιβεβαιωμένους) χρήστες του, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Βρετανική Metro.

Μία από τις επιλογές αυτών των χρηστών θα είναι να έχουν κάτι σαν "βάζο για μπουρμπουάρ" όπου οι φίλοι τους θα μπορούν να τους πληρώνουν.

Μέχρι στιγμής οι απλοί χρήστες δεν έχουν κάτι παρόμοιο για τις αναρτήσεις που κάνουν - σε αντίθεση με το YouTube - όπου ένα επιτυχημένο βίντεο μπορεί να δώσει στον παραγωγό του αρκετά χρήματα μέσω αγγελιών.

Το Facebook δήλωσε, "Είναι ακόμα πολύ νωρίς, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο, μακροπρόθεσμο μοντέλο δημιουργίας εσόδων για τους συνεργάτες μας και ακούμε το feedback που μας δίνουν."

Πολύ πιθανό ωστόσο είναι η εταιρεία να προσπαθεί να ανιχνεύσει τις αντιδράσεις του κοινού σχετικά με τη συγκεκριμένη "κίνηση" και η ίδια να προωθεί την είδηση, αφού άλλωστε ο ιδιοκτήτης της Mark Zuckerberg μας έχει συνηθίσει σε ανάλογες επιθετικές κινήσεις marketing. Όπως και να έχει η συγκεκριμένη "επέκταση" της εταιρείας, εάν γίνει, αναμφίβολα θα φέρει μία ακόμα μεγάλη επανάσταση στο χώρο του διαδικτύου.


Δείτε επίσης:
 ^