cosmos
Exalco
Τράπεζα Καρδίτσας
Φροντιστήριο Πρότυπο
HOFFA Coffee Revolution
Olympous
Perrotis College
βαλόγλου Familia Οσπρια

Τεστ νομιμότητας η αίτηση του ΟΣΔΕ

Αγροτικά Νέα | 08.06.2024 | 20:02
Τεστ νομιμότητας η αίτηση του ΟΣΔΕ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία για την ουσιαστική έναρξη του ΟΣΔΕ 2024, καθώς, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της «ΥΧ», ολοκληρώνεται σταδιακά η προετοιμασία του συστήματος υποβολής των δηλώσεων ενίσχυσης. Στόχος είναι φέτος να μην επαναληφθούν λάθη των τελευταίων ετών και, κυρίως, να διεξαχθεί ομαλά η διαδικασία με τη βοήθεια των ΚΥΔ, που πέρσι, κατά το πρώτο έτος εφαρμογής της νέας ΚΑΠ, αντιμετώπισαν μία σειρά επιπλέον δυσκολιών και αστοχιών, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στο έργο τους.
 
Πληροφορίες του ρεπορτάζ από τη Δομοκού αναφέρουν ότι τα τελευταία 24ωρα έχει δημιουργηθεί μια εμπλοκή σε σχέση με την αίτηση για τη δήλωση ΟΣΔΕ που κατατέθηκε στον ΟΠΕΚΕΠΕ
 
Όπως μεταφέρει πηγή του ΟΠΕΚΕΠΕ στην «ΥΧ», η ΚΑΠ 2023-2027 έφερε σημαντικές αλλαγές, οι οποίες πρέπει να αποτυπωθούν ευκρινώς στο σύστημα, ώστε αυτό αφενός να εναρμονίζεται με τις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού κανονιστικού πλαισίου και της σύμβασης που έχει υπογραφεί, αφετέρου να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες και τις προσδοκίες των παραγωγών και των ΚΥΔ.
 
Εξάλλου, πάγιο αίτημα όλων των εμπλεκομένων αποτελεί η έναρξη του ΟΣΔΕ 2024 να γίνει μόνο όταν το σύστημα θα είναι πλήρως λειτουργικό και ασφαλές. Υπενθυμίζεται ότι τα ΚΥΔ βρίσκονται σε αναμονή και δηλώνουν ανά πάσα στιγμή έτοιμα για να φέρουν εις πέρας το έργο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα παραπάνω έχει προστεθεί και η απόφαση της Κομισιόν να θέσει υπό μερική επιτήρηση τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Οργανισμός, ο οποίος έχει λύσει ήδη μία σειρά προβλημάτων που έχουν επισημανθεί, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χάσει το στοίχημα του φετινού ΟΣΔΕ, και, όπως μαθαίνουμε, οι υπηρεσίες δουλεύουν πυρετωδώς προς αυτή την κατεύθυνση.
 
Ωστόσο, πληροφορίες του ρεπορτάζ από τη Δομοκού αναφέρουν ότι τα τελευταία 24ωρα έχει δημιουργηθεί μια εμπλοκή σε σχέση με την αίτηση για τη δήλωση ΟΣΔΕ που κατατέθηκε στον ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς δεν πληροί τις προδιαγραφές της σύμβασης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι η συγκεκριμένη αίτηση επιχειρείται να… περάσει για λόγους «δημοσίου συμφέροντος»!
 
Μιλώντας με τον αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Γιάννη Κουρδή, για το θέμα, ο ίδιος δεν επιβεβαίωσε τη συγκεκριμένη αναφορά.
ypaithros.gr


Δείτε επίσης:
 ^